Ανίκητος έμοιαζε ο Χρήστος Χριστοφορίδης από τον πρώτο γύρο της κατηγορίας των 80κ. της Beach Wrestling. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το οποίο είναι το πρώτο για την Ελλάδα, στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες. Εξαιρετική ήταν και η προσπάθεια του Νίκου Αρουζμανίδη, στα -70κ. όπου τελικά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο!
Στον τελικό των -80κ. ο Χριτσοφορίδης νίκησε 3-0 τον Αλγερινό Χαουκί Ντουλάτσε (αργυρό μετάλλιο) και αμέσως μετά έκανε το γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία.
Ο Ιταλός Γκαμπριέλε Ντόρο ήταν αυτός που πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο. Ο αγώνας με τον Γάλλο Ουγκό έληξε ισόπαλος 2-2 και σε αυτή την περίπτωση νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής που πέτυχε πόντος τελευταίος, κατά σειρά. Αυτός ήταν ο Ιταλός.
Ένα πραγματικό ντέρμπι έγινε και στον τελικό των -70κ. της Beach Wrestling ανάμεσα στον Γάλλο, Κουεντάν Στικέρ και τον Νίκο Αρουζμανίδη. Από τους προκριματικούς είχαν δείξει ότι είναι οι δύο καλύτεροι της κατηγορίας και ότι πιθανότατα το χρυσό θα κρινόταν ανάμεσά τους. Έτσι έγινε.
Έπειτα από μία δυνατή μάχη στον τελικό και ενώ το σκορ ήταν 2-2 ο Στικέρ έβγαλε εκτός ρινγκ τον Έλληνα παλαιστή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 3-2. Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας κέρδισε ο Τυνήσιος
Χαιέρ Εντίν Μπεντίν που νίκησε τον Ισπανό Κάρλος Αλβάρες Ιγκλέσιας με 3-1.
Στα -60κ. των γυναικών η Ιταλίδα Φραντσέσκα Ιντελικάτο έδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο τίτλος “βασίλισσα της άμμου” τής ανήκει δικαιωματικά. Αναδείχθηκε Μεσογειονίκης. Νίκησε 3-0 την Τυνήσια, Χαϊμά Φουζιά Αουισί που πήρε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο πήγε στην Ισπανίδα Μαρία Βικτόρια Μπαές Ντιλόνε που επικράτησε 3-0 της Ελληνίδας, Χριστίνας Καμενίτσας.
Άνδρες-70κ.
Τελικός
Νίκος Αρουζμανίδης (Ελλάδα) – Κουεντάν Στικέρ (Γαλλία) 2-3
Μικρός Τελικός
Κάρλος Αλβάρος Ιγκλέσιας (Ισπανία) – Χαιέρ Εντίν Μπεντίν (Τυνησία) 1-3
-80κ.
Τελικός
Χαουκί Ντουλάτσε (Τυνησία) – Χρήστος Χριστοφορίδης (Ελλάδα) 0-3
Μικρός Τελικός
Ουγκό Κουενό (Γαλλία) – Γκαμπριέλε Ντόρο (Ιταλία) 2-2
Γυναίκες
-60κ.
Τελικός
Χαϊμά Φουζιά Αουισί (Τυνησία) – Φραντσέσκα Ιντελικάτο (Ιταλία) 0-3
Μικρός Τελικός
Μαρία Βικτόρια Μπαές Ντιλόνε (Ισπανία) – Χριστίνα Καμενίτσα (Ελλάδα) 3-0
Δηλώσεις των κατόχων των μεταλλίων:
Γυναίκες
-60 κ.
Φραντσέσκα Ιντελικάτο (Ιταλία): “Το ξέρω ότι με αποκαλούν βασίλισσα της άμμου και έτσι νιώθω όταν αγωνίζομαι. Βασίλισσα! Το 2017 πήρα το πρώτο μετάλλιό μου και τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά το ταλέντο μου στην άμμο και κατάλαβα περισσότερα πράγματα για μένα. Αργότερα είχα ένα τραυματισμό που με δυσκόλεψε, όμως τα κατάφερα και στους World Beach Games της Ντόχα και τότε έζησα την ομορφότερη μέρα της ζωής μου με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Τότε, συνειδητοποίησα ότι το “βασίλισσα της άμμου” είναι το ομορφότερο πράγμα που γράφτηκε για μένα, αλλά ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα. Όταν μπαίνω να αγωνιστώ νιώθω πάντα ότι θα νικήσω. Έχω φτάσει σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και έχω αλλάξει ως αθλήτρια προς το καλύτερο, από τότε με ανέλαβε ένας mental coach. Έφτασα σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο”.
Χαϊμά Φουζιά Αουισί (Τυνησία): “Όταν αγωνίζεσαι με την Ιντελικάτο ο αγώνας είναι πάντα δύσκολος. Είναι η καλύτερη. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ και ελπίζω στο μέλλον να τα πάω ακόμα καλύτερα”.
Μαρία Βικτόρια Μπαές Ντιλόνε (Ισπανία): “Είμαι πολύ χαρούμενη που κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο. Ελπίζω μια μέρα να αγωνιστώ σε ένα τελικό με την Φραντσέσκα Ιντελικάτο. Είναι το είδωλό μου και ένας τελικός μαζί της είναι το όνειρό μου”.
Άνδρες:
-70κ.:
Κουεντάν Στικέρ (Γαλλία): “Τον ευχαριστήθηκα τόσο πολύ τον τελικό. Ήταν μια πολύ δυνατή αναμέτρηση. Με τον Νίκο γνωριζόμαστε από τους Παράκτιους της Πάτρας. Χάρηκα πολύ επειδή είχα αρκετούς υποστηρικτές στην κερκίδα, αλλά και επειδή η οικογένειά μου μπόρεσε να με δει από το live”.
Νίκος Αρουζμανίδης (Ελλάδα): “Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτώ στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Ήμουν κοντά στο χρυσό, προσπάθησα, αλλά δεν ήρθε”.
Χαιέρ Εντίν Μπεντλίλ (Τυνησία): “Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά και ωραίος. Είμαι χαρούμενος με το μετάλλιό μου”.
-80κ.
Χρήστος Χριστοφορίδης (Ελλάδα): “Είναι αλλιώς να κατακτάς μέσα στη χώρα σου ένα χρυσό μετάλλιο. Το νιώθεις διαφορετικά. Η ελληνική πάλη έχει κερκίδα είτε αγωνίζεται εκτός Ελλάδας είτε εκτός. Είμαστε καλοί σε αυτό. Θέλω να αφιερώσω το χρυσό μετάλλιο στη μητέρα μου Μάγια, στην οποία έχω μεγάλη αδυναμία. Το αφιερώνω και σε όσους ήταν κοντά μου και με στήριξαν. Το ήθελα αυτό το μετάλλιο, διότι προέρχομαι από ένα τραυματισμό και ένα χειρουργείο που με κράτησαν εκτός πολύ καιρό”.
Χαουκί Ντουλάτσε (Τυνησία): “Δεν νιώθω καθόλου καλά αυτή τη στιγμή. Αγωνίστηκα άρρωστος και με πρόβλημα στο στομάχι μου. Είμαι λυπημένος. Ήθελα το χρυσό”.
Γκαμπριέλε Ντόρο (Ιταλία): “Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και δύσκολος. Ήταν μια δυνατή μάχη και τελικά πήρα εγώ τον τελευταίο πόντο και νίκησα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα”.