Η Τζιούλια Γκασπάρι είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα του τένις στο Ηράκλειο. Άλλωστε ήρθε στην Κρήτη ως Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και με παρτενέρ την Σοφία Τσιμάτι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η Ιταλίδα έχει σαρώσει τους τίτλους στην καριέρα της στην Παράκτια Αντισφαίριση. Στο πλούσιο παλμαρέ της έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων πέντε παγκόσμιους τίτλους, έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την ιταλική ομάδα και έχει πάνω από 50 τίτλους σε τουρνουά της ITF και 9 πρωταθλήματα Ιταλίας.
Πάντως, στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχει για πρώτη φορά.
«Είναι η πρώτη μου φορά στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, γιατί η Ιταλική Ομοσπονδία έπαιρνε στο άθλημα νέους αθλητές στις προηγούμενες διοργανώσεις. Οπότε είναι η πρώτη μου εμπειρία στους Μεσογειακούς Αγώνες.
«Είμαι χαρούμενη και περήφανη που φοράω τα χρώματα της χώρας μου. Δεν θα είμαι με τη Νίνι (Βαλεντίνι) που έχει ένα πρόβλημα, αλλά με την Σοφία Τσιμάτι. Έχω αλλάξει πολλές παρτενέρ, αλλά ευτυχώς για μένα έχω καταφέρει πολλές επιτυχίες. Αλλά είναι διαφορετικό με τη Νίνι γιατί είμαστε καλό ζευγάρι και έχουμε κατακτήσει και δύο παγκόσμιους τίτλους.
«Φέτος η Νίνι ήταν τραυματίας και αυτό με επηρέασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έφθασα μέχρι τα προημιτελικά».
Η 32χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε με το τένις και έφθασε μέχρι και το Νο 608 στην παγκόσμια κατάταξη και στο Νο 634 στο διπλό. Σε πολλά τουρνουά έχει αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου τένις, όπως τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ σε προημιτελικά τουρνουά και την Δανή Καρολίν Βοζνιάκι.
Όσον αφορά την προτίμησή της σε επιφάνειες όταν ήταν επαγγελματίας τενίστρια, «μου αρέσει περισσότερο η σκληρή επιφάνεια και το γρασίδι».
Αποσύρθηκε το 2013.
«Είχα έναν τραυματισμό στην πλάτη μου όταν έπαιζα επαγγελματικό τένις και αναγκάστηκα να σταματήσω. Πονούσα αρκετά όταν έπαιζα και έκανα προπονήσεις. Έτσι, μετά από ένα χρόνο επέστρεψα και άρχισα να παίζω παράκτιο τένις.
«Φυσικά μου άρεσαν πολύ το καλοκαίρι να παίζω ρακέτες και όταν ήμουν μικρή έπαιζα πολλές φορές στην παραλία με τους γονείς μου και αυτό με ώθησε στο παράκτιο τένις. Πάντως, θυμάμαι ότι όταν έκανα για πρώτη φορά προπόνηση στην άμμο, ήταν φρικτό για μένα!
«Έγινα επαγγελματίας τενίστρια στο παράκτιο τένις και ένα χρόνο μετά, το 2015, κέρδισα τον πρώτο μου παγκόσμιο τίτλο».
Η Τζιούλια Γκασπάρι είναι γεννημένη στις 31 Οκτωβρίου του 1991 στη Ραβένα, όπου μεγάλωσε και έπαιξε τένις, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει και γυμνάζεται στη Βραζιλία.

«Τώρα ζω στη Βραζιλία και περνάω το μεγαλύτερο διάστημα εκεί, γιατί η χώρα βρίσκεται στον πυρετό της παράκτιας αντισφαίρισης. Μάλιστα, πολλοί επαγγελματίες παίκτες της παράκτιας αντισφαίρισης ζουν και προπονούνται στη Βραζιλία. Εγώ ζω και γυμνάζομαι στην πόλη Ίτου, κοντά στο Σάο Πάολο.
«Ταξιδεύω σε πολλές χώρες για αγώνες στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική και μόνο το καλοκαίρι έρχομαι στην Ευρώπη».
Η κορυφαία τενίστρια έχει έρθει στο Ηράκλειο με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Ο στόχος της είναι και τα επόμενα χρόνια να κατακτήσει τίτλους και να γίνει η απόλυτη παίκτρια της Παράκτιας Αντισφαίρισης!
«Αγαπάω το τένις και όσο μπορώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προπονούμαι και να βελτιώνομαι. Μακάρι να προλάβω και να μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και να αγωνιστώ.
«Ίσως κερδίσω το χρυσό μετάλλιο που είναι ένα όνειρο. Του χρόνου θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους και να γίνω η ultimate player of beach tennis.
«Φυσικά ο σκοπός μου είναι κάθε φορά να βελτιώνω το επίπεδό μου στο άθλημα και να παραμένω στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και εδώ στο Ηράκλειο θέλω να πάρω το χρυσό μετάλλιο».